Linda Kaljundi

Linda Kaljundi on ajaloolane ja kuraator, KVI kultuuriajaloo professor ja magistriõppekava juht. Ta on uurinud Eesti ja Läänemere-regiooni ajalookirjutust ja kultuurimälu, samuti siinse piirkonna teaduse ja keskkonnaajalugu. Doktorikraadi kaitses ta Helsingi ülikoolis. Enne EKAsse ametisse asumist töötas ta teaduri ja õppejõuna Tallinna Ülikoolis ning järeldoktorandi ja teadurina Soome Kirjanduse Seltsis. Külalisteadurina on ta töötanud Lundi ja Kopenhaageni Ülikoolis ning 2024. aastal Fulbrighti stipendiaadina Massachusetsi Tehnoloogiainstituudis (MIT).

Ta on kirjutanud artikleid ja toimetanud kogumikke ajalookirjutuse, ajalooromaanide ja ajaloopiltide, pärandi, keskkonna- ja teadusajaloo ning selle dekoloniseerimise teemal. Koos Tiina-Mall Kreemiga on ta avaldanud monograafia „Ajalugu pildis – pilt ajaloos: Rahvuslik ja rahvusülene minevik Eesti kunstis“ (2018).

Ta on kureerinud mitmeid näitusi Kumu kunstimuuseumis, sealhulgas: „Vallutaja pilk“ (2019, koos Eha Komissarovi, Kadi Polliga), „Identiteedimaastikud: Eesti kunsti 1700–1945“ (koos Kadi Polliga), „Kunst või teadus“ (2022, koos Jaanika Andersoni, Keni Irdi, Kadi Polli, Kristiina Tiideberiga; koostöös Tartu Ülikooli Muuseumiga), „Kunst antropotseeni ajastul“ (2023, koos Eha Komissarovi, Ulrike Plathi, Bart Pushaw, Tiiu Saadojaga).

Hetkel juhib ta EKA ja Tallinna Ülikooli koostööprojekti „Monumendi uued raamid“ (2024–2026), mis otsib uusi lahendusi monumentide ja keerulise pärandi rekontekstualiseerimiseks.

CV ETISes

Kultuuriajaloo professor, magistriõppekava juht