Tehnoloogiapraktika Amandus Adamsoni ateljeemuuseumis

Toote- ja keskkonnadisaini 2. kursuse suvise tehnoloogiapraktika ülesandeks oli Amandus Adamsoni ateljeemuuseumi välimööbli valmistamine. Tudengil tuli lühikese aja jooksul valmistada keskkonda sobiv pink.

Esimesel kursusel läbitud kujutava geomeetria ja tehnilise joonestamise ained andsid põhioskused joonestamiseks ja kavandamiseks, lisaks on tudengid õppe jooksul tutvunud nii vormiõpetuse kui ergonoomikaga ja omandanud esmased ohutus- ja töövõtted puidutöökojas töötamiseks. Kui varem on tulnud endale selgeks teha vajalikke teoreetilisi aluseid ja läbida kindlaid ülesandeid, siis praktika pakkus jällegi teistsugust kogemust – vastavalt tellija soovile ja materjalile sai valmistada juba päriselus kasutusse jääva eseme.

Tudengitel oli aega 5 päeva, et tutvuda muuseumi õuega, visandada kavandid ning maketid ja pink töökojas valmis teha. Pink pidi olema funktsionaalne ja omanäoline, et külastajal oleks ka huvitav pinki vaadata. Praktika lõppes Adamsoni muuseumis kohapeal pinkide kokku panemisega, õlitades ja nendele sobiva koha leidmises.

Kogu protsess oli huvitav, õpetlik ja mõnus suvine loometöö EKA puutöökojas ning Paldiskis. Praktika arendas tootedisaineri mõtteviisi ja arvestada tuli hulga aspektidega, mis pildilt esmapilgul ei paistagi.

Kindlaks ajaks käegakatsutava tulemuse valmis saamine motiveeris igal juhul pingutama! Ja hea tunde andis ka see, et koostööd saab teha partneriga, kes vajab aeda pinke tulevaste ürituste tarvis.

Praktikal osalenud tudengid ja pinkide autorid: Laura Leht, Merili Lomp, Eve Mäemees, Haana Norma, Ken Säde, Linda Roosi Tutti. Juhendaja: Raido-Riho Laasi

40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
52
Disain ja innovatsioon
Jaga sõpradega:

Postitas Piret-Klea Velleste
Viimati muudetud