Põnevad kunstikursused EKA avatud akadeemias


Kuidas saab joonest pilt, pintslitõmbest maal või pikslist hoopiski illustratsioon? Algaval sügissemestril saavad EKA avatud akadeemias kätt harjutada ja isikupärast stiili arendada nii algajad kui ka oskajad kunstihuvilised.

Alljärgnevad kunstikursused annavad võimaluse veeta üks õhtu nädalas Eesti Kunstiakadeemias õppides ning teiste kursusekaaslastega enesearengule pühendatud kvaliteetaega nautida.

Eriilmeliste lühikursuste seast saab põneva väljakutsena õppida näiteks fotorealistlikku maalimist, illustreerimist või hoopiski ideede väljendamist impulsiivse joonistamise abil.

Kohtumiseni Eesti Kunstiakadeemias!

Fotorealistlik maal

9. september kuni 11. november esmaspäeviti kell 18–21
Juhendaja: Saskia Järve

Kursusel osalejad saavad teadmisi ja kogemusi tööst fotorealistlikus maalilaadis. Tutvustatakse fotorealismi tekkelugu, maali teostamiseks vajalikke töövahendeid, tehnilisi käike ja stiilivõtteid. Kunstiajaloost ja nüüdisaegsest kunstist toodud näidete abil antakse juhiseid motiivi valikul, leidmaks tööle isikupärast ideed.

Portreeillustratsioon

5. oktoober kuni 30. november laupäeviti kell 10–12.15
Juhendaja: Madli Lavin

Õpitakse lihtsustatud sümboleid ja märke kasutades joonistama inimese nägu ja looma isikupäraseid portreid, kasutades kaasaegseid illustratsioonivõtteid ja -tehnikaid. Oodatud on illustratsiooni, kunsti ja joonistamise harrastajad ja huvilised, keda köidab eelkõige inimese ja portree illustreeriv kujutamine. 

Digitaalse illustratsiooni intensiivkursus

9. september kuni 2. oktoober esmaspäeviti ja kolmapäeviti kell 18–21
Juhendaja: Joonas Sildre

Kursusel saadakse teadmisi tänapäeval laialt levinud digitaalsetest joonistusvahenditest, mille abil saab teha staatilisi ja kahemõõtmelisi pilte. Tutvustatakse üldlevinud põhimõtteid loo jutustamisest piltide abil: kuidas edastada lugu, tegelasi, emotsiooni, infot. Jagatakse läbiproovitud tehnilisi nippe.

Kompositsiooni- ja värvusõpetus

17. september kuni 10. detsember teisipäeviti kell 18–21
Juhendaja: Maria Lapteva Sidljarevitš

Kursuse 1. osas omandatakse oskusi, mis aitavad osalejal väljendada oma sisemaailma ning leida oma individuaalsus ja eripära. Kursuse 2. osa eesmärk on anda teadmisi värvide kasutamisest ja tähendusest maalikunstis, arendada üliõpilase värvimeelt ja värvitaju ning anda juhiseid, kuidas orienteeruda värvi- ja maalikunsti probleemides.

Impulsiivne joonistamine

2. oktoober kuni 11. detsember kolmapäeviti kell 18–21
Juhendaja: Allan Kukk

Kuidas joont juhtida ja kuidas sel minna lasta, lubada joonistusel paberile tekkida? Impulsiivne joonistamine heidab pilgu joonistaja sisemaailma – „käe mälule“ – hoiakutele ja kalduvustele. Osalejad õpivad kasutama abstraktseid kujundeid konkreetsete muljete ja mõtete väljendamisel.

Kunstiväljal töötamine

23. september kuni 18. november esmaspäeviti kell 18–21
Juhendaja: Kaisa Maasik

Kursusel osalejad saavad teadmisi, kuidas kunstiväljal tegutsedes paremini hakkama saada. Kohtumistel antakse osalejatele teadmisi, kuidas töist igapäeva kujundada, rahaliselt paremini toime tulla, kus teoseid müüa ja kuidas taotlusi koostada. Keskendutakse sellele, kuidas lisaks loomisele enda teoseid ja näitusi väljapoole kommunikeerida.



Jaga sõpradega:

Postitas Elise Eimre
Viimati muudetud