EKA Disainiööl 2024

Disaini- ja arhitektuurikoolide väljapanek
16.09.–21.09

https://www.disainioo.ee/2024-programm/disainikoolide-valjapanek

Disainiöö festivali üheks põhiosaks kujunenud disaini- ja arhitektuurikoolide näitus on tormiliselt muutuvas maailmas aina tähtsam, sest kas pole just haridus- ja teadusasutused need kohad, kus mäng katsetamise ning traditsiooni vahel “päeva päästab”? Erinevate globaalsete kriiside varjus on nooruslikku ja nutikat disainivalgust üha enam tarvis.

Väljapanekus osalevad Eesti Kunstiakadeemia (moe-, tekstiili- ja aksessuaaridisain; disain ja innovatsioon õppekavad), Kõrgem Kunstikool Pallas; Tallinna Ülikooli Haapsalu Kolledž (käsitöötehnoloogiate ja disaini eriala) ja Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia (pärandtehnoloogia erialad).

Jüri Kermiku isiknäitus „Teine tapp“
13.09.–01.12.2024

https://www.etdm.ee/naitused/juri-kermik-teine-tapp-2

Näitus „Teine tapp“ on professor Jüri Kermiku, EKA sisearhitektuuri osakonna juhataja ning BA õppekava juhi isiknäitus, mis käsitleb disainiprotsessi dünaamikat ja viisi, kuidas selles saab ühtaegu avaneda vaade nii tulevikku kui ka minevikku.

Tanel Veenre “Kurjad õied” ja ERKI Moeshow näitused
16.09.–21.09

https://www.disainioo.ee/2024-programm/tanel-veenre-kurja-oied-and-erki-moesou-naitused

EKA vilistlase, moe- ja ehtekunstniku, Tanel Veenre näitus ning ERKI Moeshow näitused Solaris keskuses

Näitus “Déja vu?”
16.09.–21.09

https://www.disainioo.ee/2024-programm/naitus-deja-vu

Näitus tutvustab Eesti Kunstiakadeemias läbi viidud loovuurimuse ”Kogemuspõhiste disainiprintsiipide uurimine ja rakendamine kotidisainis“ käigus valminud kotikollektsiooni.

Tootedisainiauhind BRUNO 2024 näitus
16.09—22.09

https://www.disainioo.ee/2024-programm/bruno-naitus

Eesti tootedisaini auhinda BRUNO antakse välja alates 2006. aastast iga kahe aasta tagant väljapaistva toote või tooteseeria eest, mis on valminud kas disaineri enda initsiatiivil, tiimitööna või tootja/tellija tellimustöö tulemusena.

Auhind on nime saanud disainikateedri rajaja prof Bruno Tombergi järgi, kes on ka tuntud geomeetrilise trofee kaasautor olles juhendajaks ERKI tudeng Anneliis Aunapuule.

Alates 2012. aastast antakse Eesti Disainiauhinnad, sh tootedisainiauhind BRUNO, välja ühiselt Eesti Disainikeskuse, ADC*Estonia, Teenusmajanduse Koja ja Eesti Kunstiakadeemiaga.

HGDF rahvusvaheline kujundusgraafika näitus „Hoolivus“
16.09—22.09

https://www.disainioo.ee/2024-programm/hgdf-rahvusvaheline-kujundusgraafika-naitus-hoolivus

Haapsalu Graafilise Disaini Festivali rahvusvahelise kujundusgraafika näituse teosed on inspireeritud maailma poliitilisest, majanduslikust ja ökoloogilisest olukorrast ja inimlikest suhetest meie vahel ja meie ümber. Esindatud on autorid üle maailma eri põlv- ja koolkondadest.

Jaga sõpradega:

Postitas Andres Lõo
Viimati muudetud