Madlen Hirtentreu Çanakkale biennaalil

Foto: Madlen Hirtentreu
Asukoht:
Çanakkale biennaal, Türgi

Algus k.p.:
04.10.2024

Lõpp k.p.:
09.11.2024

EKA ehte ja sepise tudeng Madlen Hirtentreu esindab Eestit Euraasia kunstifestivalil.  
9. Çanakkale biennaal, “Lase ajal kulgeda oma rada” (‘Let Time Run Its Course’)
04.10.2024-09.11.2024

Madlen Hirtentreu uus teos on kohaspetsiifiliselt loodud skulptuur, mis koosneb keraamilisest peast, keha konstruktsioon on loodud terase ja kohapealt leitud kasutatud autoosade kombinatsioonist.

“Tegemist on tulevikus ilmneva kummitusliku tegelasega, kes otsib kõrbe alla mattunud Trooja linna saatust”, lisab kunstnik.

Türgi valitsus on juba aastakümneid keelanud Trooja linna üleskaevamise ja tekitanud linna kohale põllud, kus on keelatud igasugune akt kaevamise või metallidetektoriga sondeerimise näol. Kui kodanik miskit otsib, saab ta karistada ning leiu korral maetakse see koht aina sügavama kihi alla. Trooja linn asub keset Çanakkalet.

Çanakkale biennaal toimub 9. korda, mille CABININ korraldab 2024. aasta sügisel. Eesmärgiks on positsioneerida Çanakkale ainulaadse ruumina Euraasia ning Vahemere-Musta mere kaasaegse kunsti ja kultuuri ökosüsteemis. Loodud kontseptuaalsed raamistikud ühendavad Çanakkale linnale omased kultuurilised, ajaloolised ja sotsiaalsed väärtused maailma mastaabis aktuaalsete probleemide ristumiskohaga. Kutsudes sellesse konteksti kunstnikke ja kunstieksperte maailma eri paigust, luuakse tingimused uuteks lavastusteks ja koostööks.

4. oktoobril uksed avava 9. Çanakkale biennaali raames arendab biennaali kaasjuht Deniz Erbaş Space’s of Culture rahvusvahelise ühistootmisfondi toel kuraatorikoostööd Ulrika Flinkiga (Rootsi) . Flink viib ellu rahvusvaheliste kunstnikega avaliku kunstiprojekti Korfmanni raamatukogu jaoks.

https://www.canakkalebienali.com/?l=en

Kunstnik tänab:
Jaan-August Viirand, EKA Keraamika,  Villu Mustkivi

Jaga sõpradega:
Lisa Google kalendrisse

Postitas Andres Lõo
Viimati muudetud

Ehte- ja sepakunst Näitused