Elu suburbias – Viimsi. 09.2021 – 05.2022

Elu suburbias – Viimsi. Arhitektuurne projekteerimine. 09.2021–05.2022

 

Vihikut saab sirvida SIIN

 

Sügissemestri jooksul loovad üliõpilased kontseptuaalse linnaplaneerimise projekti, mis põhineb keerulisel ja terviklikul linnastruktuuril. Planeerimisprojekt peab sisaldama selliseid olulisi elemente nagu geograafiline loogika, maastikuplaneerimine, kohalikud ja linnadevahelised liikumise ühendused, olemasolev infrastruktuur – igast aspektist peab üliõpilane kavandama valitud linna piires parema elukeskkonna. Üliõpilased said teadmisi demograafiast ja sotsioloogiast ning õppisid kasutama GIS-tarkvara.

Käesolev erialastuudio kajastab arhitektuuri ja linnaehituse vahelisi suhteid, viidates konkreetselt nende seostele linnaplaneerimisega, mõistes samal ajal sotsiaalseid, majanduslikke ja kesk-konna elemente, mis mõjutavad linnaplaneerimist, linnaehitust ja arhitektuuri – linna ja selle ruumilise struktuuri mõistmist seoses urbaniseerumise protsessidega.

Linnaehitusest lähtuvalt arendab kursus teisel semestril kontsentreeritud skaalas Viimsisse kavandatava kortermaja kompleksi – elamuüksuse projekti, mis sisaldab sotsiaalse infrastruktuuri elemente ning mille asukoha valik tuleneb varasemast planeeringuga seotud analüüsist.

 

Juhendajad: Andres Alver, Veljo Kaasik, Jonathan Woodroffe, Douglas Gordon

Koostajad: Diana Drobot, Delija Thakur

 

EKA Arhitektuuri ja Linnaplaneerimise osakond, 2024.

Väljaandmist toetas Eesti Kultuurkapital.

 

ISBN 978-9916-619-81-0 (trükis)

ISBN 978-9916-619-82-7 (pdf)

 

Jaga sõpradega:

Postitas Tiina Tammet
Viimati muudetud