Kunstnikuvestlused: Berit Schneidereit ja Saskia Fischer

Asukoht:
A-501, EKA

Algus k.p.:
21.10.2024

Algusaeg:
17:00

Lõpp k.p.:
21.10.2024

Esmaspäeval, 21. oktoobril, kell 17.00 toimuvad EKAs A-501 Berit Schneidereiti ja Saskia Fischeri artistivestlused.

Kunstnikud viibivad Tallinnas, et viia läbi meistriklasse Eesti Kunstiakadeemia fotograafia osakonnas.

Berit Schneidereiti kunstnikutöö keerleb fotograafia olemuse ning vaatamise füüsilise ja kehalise akti ümber. Fotograafias juurdunud tema praktika ulatub ruumiinstallatsiooni ja skulptuurini. Erinevaid tehnikaid kasutades loob Berit Schneidereit läheduse ja distantsi, reaalsuse ja sugestiooni tähtkujusid, millega ta loob pideva võnkumise pildiruumi ja reaalsuse vahel.

Berit Schneidereit (s. 1988, Frankfurt Maini ääres, Saksamaa) õppis Düsseldorfi Kunstakademie’s, mille lõpetas magistrantuuris 2017. aastal. Teda on eksponeeritud Düsseldorfi Museum Kunstpalastis; G2 Kunsthalle Leipzigis; Kunsthalle Recklinghausen; CCA Andratxis, Mallorcal; NAK Neuer Aachener Kunstverein; de Warande Turnhoutis Belgias ja Goethe Institut Pariisis. Ta sai Stiftung Kunstfondi tööstipendiumi, dhCS-stuudio stipendiumi Kunstverein für die Rheinlande und Westfalenilt Düsseldorfis, samuti van-Rinsumi stipendiumi Cité Internationale des Arts’ile Pariisis. Ta elab ja töötab Düsseldorfis.

https://www.beritschneidereit.de/

Instagram: beritschneidereit

Saskia Fischer on interdistsiplinaarne kunstnik, kes töötab piltide, objektide, tekstide ja keskkondadega.

Tema uurimistöö on seotud paradigmadega, mis kujundavad ja teavitavad maastikku kui kultuuriliste ja sotsiaalsete väärtuste peegeldust. Ta uurib, kuidas läänelik arusaam eraldab antropoloogilise urbanismi koloniaalsest looduskontseptsioonist, tugevdades naiselikkuse ja “loomuliku” probleemseid arusaamu. Tema töömotiivid tuginevad mööduvatele arhitektuuridele ning väljamõeldud barjäärile looduse ja tavade vahel. Seda interdistsiplinaarset uurimistööd väljendavad fotod ja installatsioonid, mis sünteesivad erinevaid meediamaterjale ja motiive arhitektuurist, mobiilsusest, linnaplaneerimisest, maastikukujundusest, aiandusest, soouuringutest ja kunstiajaloost.

Töötab praegu õppejõuna Stuttgardis, Stuttgartis ja riiklikus kunsti- ja disainiakadeemias Mathilde Planck Stiftung. Ta on omandanud magistrikraadi Goldsmithsi ülikoolis, Londoni ülikoolis, Suurbritannias 2016–2018 ja õppinud fotograafiat Folkwangi kunstiülikoolis Essenis, DE, 2010–2015.

https://www.saskia-fischer.com

https://www.instagram.com/___saskia_/

Jaga sõpradega:
Lisa Google kalendrisse

Postitas Andres Lõo
Viimati muudetud

FotograafiaVabade kunstide teaduskond Avatud loengud