Tallinn-Antwerpen-Vienna BIP projekt kulmineerub

Foto: Piret Puppart

Kolme kunstiülikooli vaheline koostöö, mis kulmineerub performance’iga Viinis, Semper Depot suures saalis.

Poolteist aastat tagasi alanud koostöö kolme kunstiülikooli, Eesti Kunstiakadeemia, Viini Kunstiakadeemia ja Antwerpeni Kuningliku Kunstiakadeemia, vahel tegeleb metodoloogilise garderoobiuuringu stsenograafilisse keelde tõlkimisega. Eesti Kunstiakadeemiast on kohal õppejõud Ene-Liis Semper, Piret Puppart ja Anita Kremm. Osalevad stsenograafia ja moedisaini eriala tudengid.

Projekt uurib lähemalt Euroopa kolmes eri asukohas asuvaid garderoobe, tuues esile nii nende kui ka nende kandjate erisusi ja samasusi. Ühtekokku 24 tudengit veetsid pool aastat erinevate inimeste rõivaste sügavamate funktsionaalsete ja emotsionaalsete mõõtmete analüüsimisel, alates lähedastest pereliikmetest kuni tänaval kohatud teretuttavateni, kes olid valmis oma kappide sisu avama. Oluline on samuti vaadelda uuritavate inimeste vanuselist mitmekesisust, mis varieerub mõnekuusest beebist elatanud pensionärini. Tuginedes spetsiifilistele metodoloogilistele suunistele ja etteantud vaatluspraktikatele, tõlgivad osalejad kogutud füüsilised, visuaalsed ja emotsionaalsed andmed performatiivseks aktsiooniks, säilitades esmajoones siira ja austava suhtumise neid usaldanud inimeste vastu.

Protsess kulmineerub etendusega Viini südalinnas Semper Depot’s sellel laupäeval, 19. oktoobril, kell 20.00. Sissepääs on prii.

Antud projekt on lühiajaline õpiränne (BIP), mida toetab Erasmus programm ja EKA rahvusvaheliste suhete osakond.

tallinnantwerpviin foto Piret Puppart3
tallinnantwerpviin foto Piret Puppart1
PosterENG
Fotod: Piret Puppart
Jaga sõpradega:

Postitas Andres Lõo
Viimati muudetud