Eesti Kunstiakadeemia kutsub osalema rahvusvahelises suveakadeemias! Avaldusi saab esitada 26. maini.

Eesti Kunstiakadeemia kutsub osalema rahvusvahelises suveakadeemias!

2019. aasta augustis toimub Eesti Kunstiakadeemia kolmas rahvusvaheline suveakadeemia „EKA Summer Academy of Art, Design and Architecture – Possible Futures“, kus pakutakse visuaalkultuuri teadus- ja loomevaldkondade ingliskeelseid kursuseid. Õppejõud ja koolitajad on EKA ja partnerülikoolide juhtivõppejõud, teadurid ja kunstnikud.

„Rahvusvahelise suveakadeemiaga oleme loonud EKAs tava, et üliõpilane saab tippjuhendajate suunamisel süveneda mõnda teemasse või omandada lisapädevuse valdkonnas, millega ta õpingute käigus otseselt kokku ei puutu. Lisaks on see võimalus saada innustust tipptasemel õppijatelt kõikjalt maailmast, mistõttu on suveakadeemia kohtadele tekkinud konkurss,“ sõnas EKA avatud akadeemia juht ja suveakadeemia projektijuht Kristiina Krabi-Klanberg.

Tänavu on programmis kaheksa kursust. Neli kursust on uued: ühiskondlike probleemide lahendamine tulevikudisaini meetodiga, Naissaare tuleviku ökoloogiasuundade analüüs võimalike stsenaariumite läbimängu kaudu, aga ka haruldaste käeliste oskuste õpe munatempera maalitehnika ja haute couture’ist inspireeritud peakatete vormimisena. Mitmendat aastat järjest on võimalik osaleda keraamika 3D-prindi, Eesti kaasaegse kunsti, arvandmete põhisel linnaanalüüsi ja -planeerimise ning puidudisaini kursusel.

„Osalesin 2018. aasta suveakadeemia „Wood and Design“ kursusel Viljandis, sest sel kursusel olid õppejõud, kellega ma muidu kokku ei satu, ja andekad tudengid üle maailma. Tudengitega saime rääkida sellest, mis on oluline nende kõrgkoolis ja kuidas neil midagi tehakse. Töötoas sain teostada mind huvitava puitobjekti otsast lõpuni. Kursus oli väga huvitav ja sotsiaalselt intensiivne! Meie rühmas oli kuni neli välismaalasest osalejat: mõni oli varemgi siin suvekoolis käinud ja tuli jälle ning teised tulid nüüd Erasmusega siia õppima,“ ütles EKA tootedisaini üliõpilane Siim Simmermann.

EKA arhitektuuri- ja linnaplaneerimise üliõpilane Markus Puidak oli arvandmete põhise linnaanalüüsi valdkonnaga varemgi kokku puutunud ning kursusele „Numbers and Cognition in the Urban Environment“ kutsus teda juhendaja Raul Kalvo. „Väga oluline minu valikus oli kursuse sisu ja see, et õppijateks olid inimesed kõikjalt üle maailma. Olin kursusel ühtlasi Eesti tutvustaja. Kursus oli sisuliselt väga põnev: andmete kogumine ja analüüsimine ning visualiseerimine linnaruumis. Märkasin, et osalejate jaoks oligi tähtsaim spetsiifiline teema. Üks õppija tuli kursusele Uus-Meremaalt, mis näitab, et see on nõutud teema,“ meenutas Puidak.

„Kursusel „The Contemporary Art Field in Estonia“ oli oluline kogu tervik: loengud, stuudiote ja näituste külastused ning väljasõit Tartusse,“ ütles Tallinna Ülikooli Balti filmi- ja meediakooli nüüdismeedia magistrant Karolin Kruuse. „Kursuse hea ülesehitus ja sujuv korraldus tekitas paljudes osalejates soovi jätkata õpinguid EKAs,“ lisas Kruuse. Ta oli eelmisel aastal tundnud, et tahab saada Eesti nüüdiskunsti valdkonnas täienduskoolitust, et hoomata siinset kunstielu laiemalt.

2019. aasta suveakadeemia kursused:

 

Suveakadeemiasse saab kandideerida 26. maini aadressil www.artun.ee/summeracademy.

NB! Tasuta kursustele saavad registreeruda ainult üliõpilased (sh teistest kõrgkoolidest). Kogutud ainepunkte saavad EKA üliõpilased kanda oma õppekavasse üle õppeosakonnas tehtud avalduse alusel.

EKA rahvusvaheline suvekool toimub projekti „EKA Summer Academy of Art, Design and Architecture – Possible Futures“ raames. Projekti rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Kohtumiseni suveakadeemias ja levitagem sõna!

Jaga sõpradega:

Postitas Olivia Verev
Viimati muudetud