Tallinn Fashion Week 2024. Kuldnõel ja Hõbenõel EKA moedisaini vilistlastele

Foto: Erlend Štaub

Tallinn Fashion Week algas 22. oktoobril EKA moedisaini vilistlaste Riina Põldroosi ja Ketlin Bachmanni moenäituse avamisega ning jätkus galaõhtuga, mil Kuldnõela auhinna võitis EKA moedisaini vilistlane Tiina Talumees ja Hõbenõela auhinna viis koju värske EKA moedisaini vilistlane Karl-Christoph Rebane.

2024. Tallinn Fashion Week sai piduliku sissejuhatuse Disaini ja Arhitektuurigaleriis koos kahe tunnustatud moedisaineri Riina Põldroosi ja Ketlin Bachmanni ühise autorinäitusega “Odi Et Amo”.

Moenädal jätkus Kultuurikatlas Kuldnõela galaga, kui laval esitlesid kollektsioone Hõbenõela nominendid, kelle seas ka Karl Joonas Alamaa ja Lisette Sivard (Mania Grandiosa) ning Karl-Christoph Rebane ning Kuldnõela nominentide seas Tiina Talumees. Karl-Christoph Rebane tõi Christophi nime alt lavale Hõbenõela võidukollektsiooni “Surviving The Day”. Kollektsioon on samaaegselt kokkuvõte tema viimase viie aasta loomingust, kui ka sellest, kus ta praegu kunstnikuna end positsioneerib.

Oma visioonidega rääkis Christoph kaasa ehtekunstnik Tanel Veenrega, kelle arhiivi ehted said laval muusasid kaunistama. Nahast aksessuaaridega lõi kaasa Eva-Karlotta Tatar, kellega koostöös valmis seeria kunstilisi, kuid kantavaid tooteid.

Kunstnike duo Karl Joonas Alamaa ja Lisette Sivard on oma ühistöödega “MANIA GRANDIOSA Tallinnast Pariisi” ja “ONLY BASIC” varemgi silma paistnud moe ja kunsti piiride hägustamisega. Seekord tõid nad lavale kollektsiooni “Lühike kergesisuline komöödia laulu ja tantsuga”.

Kollektsioonis põimusid Alamaa ja Sivardi moe- ja kostüümikunsti taust ning nende kontseptuaalne lähenemine rõivastele, mis kulmineerus eklektilise moeetendusega, milles vaadeldi üritamist kui nähtust.

(info allikas: Buduaar)

Jaga sõpradega:

Postitas Andres Lõo
Viimati muudetud