EKA metallikunsti meistrid Rait Siska ja Risto Tali
Eesti Vabariigi aastapäeva ballil Viljandis, Ugala teatris eksponeeriti EKAst võrsunud sepakunstnike loodud tseremoniaalnõusid. Anumaid eksponeeritakse ka tänavu Tallinnas toimuval maailmataseme kokandusvõistluse Bocuse D`Or Euroopa voorus.
Viljakas koostöö Eesti Kulinaaria Instituudi ja Eesti Kunstiakadeemia vahel on kestnud juba alates 2008. aastast, kui EKA metallikunstnikud hakkasid Dimitri Demjanovi tellimusel valmistama nõusid Bocuse D`Or’i võistluse eesti kandidaadi kokakunsti serveerimiseks.
Ugala teatris peetud ballil oli Bocuse D`Or-i nimeline saal, kus eksponeeriti tseremoniaalnõusid, mis on dekaadi vältel EKA vilistlaste ja meistrite poolt valmistatud. Autorid on metallikunstnikud Risto Tali, Rait Siska, Nils Hint, Bruno Lillemets, Rainer Kaasik-Aaslav ja tootedisainer Anna Roomet.