EKA vilistlaste loodud tseremoniaalnõud Vabariigi aastapäeva ballil ja kokandusvõistlusel Bocuse D`Or

EKA metallikunsti meistrid Rait Siska ja Risto Tali
87271810_248859852783935_5257203166176346112_n
88001445_196743981587728_2333030603168940032_n
87270352_799567760524591_6990598954060611584_n

Eesti Vabariigi aastapäeva ballil Viljandis, Ugala teatris eksponeeriti EKAst võrsunud sepakunstnike loodud tseremoniaalnõusid. Anumaid eksponeeritakse ka tänavu Tallinnas toimuval maailmataseme kokandusvõistluse Bocuse D`Or Euroopa voorus.

Viljakas koostöö Eesti Kulinaaria Instituudi ja Eesti Kunstiakadeemia vahel on kestnud juba alates 2008. aastast, kui EKA metallikunstnikud hakkasid Dimitri Demjanovi tellimusel valmistama nõusid Bocuse D`Or’i võistluse eesti kandidaadi kokakunsti serveerimiseks.

Ugala teatris peetud ballil oli Bocuse D`Or-i nimeline saal, kus eksponeeriti tseremoniaalnõusid, mis on dekaadi vältel EKA vilistlaste ja meistrite poolt valmistatud. Autorid on metallikunstnikud Risto Tali, Rait Siska, Nils Hint, Bruno Lillemets, Rainer Kaasik-Aaslav ja tootedisainer Anna Roomet.

Tehnikatest ja materjalidest oli esindatud anodeeritud titaan, valge corian, kullatud elemendid, puhutud klaas, trugitud, joodetud ja söövitatud messing, kõrgpoleeritud roostevaba teras, hõbetatud ja trugitud vasesulamid, damaskuse teras ja laserlõigatud metallid jpm. Teosel on alati spetsiifiline funktsioon ja kontseptsioon antud toidupala kandmiseks.
Jaga sõpradega:

Postitas Mart Vainre
Viimati muudetud