Suur-Kloostri 11, Tallinn
Algus k.p.:
15.05.2015
Algusaeg:
12-22
15. mail alates kella 12-st esitlevad EKA graafilise disaini ja sisearhitektuuri osakondade tudengid avalikul hindamisel koostööprojekti “Baarid ja restoranid”, mille käigus kavandati viiele Eesti soositud ja tunnustatud toitlustusasutusele uusi ärksaid lahendusi, sh Põhjaka, Mamo, La Muu jt.
Kursuse “Baarid ja restoranid” käigus jagati graafilise disaini ja sisearhitektuuri tudengid väikestesse gruppidesse ja need kahe-kolmeliikmelised meeskonnad saadeti erinevatesse toitlustusega tegelevatesse ettevõtetesse praktikale.
“Õppeaine eesmärk oli sõna otseses mõttes toiduainete sisse sukelduda, näha lähedalt, kuidas toitlustusasutused tegutsevad, mis toimub köögis, kuidas kliente teenindatakse ning kuidas on kujundatud keskkond ja menüüd,” selgitab sisearhitektuuri osakonna professor Hannes Praks ja lisab:
“Populaarsetesse söögikohtadesse ei sukeldunud tudengid aga selleks, et teha Põhjakale uut sisekujundust, vaid üliõpilastele sõnastati ülesanne hoopis selliselt:
‘Nüüd, 8 tundi Järvamaal puuküttega köögis higistanuna mõelge, kui Põhjaka mehed avaksid uue kontseptsiooni – milline see oleks?!’”
“Tulemuseks oli 50 kg kooritud sibulaid Burger Boxi kioskis ja 500 meetrit pikkuse järjekorras sorteeritud koormaköisi Põhjala õlletehase laos. Restoran Mamo sai tudengitelt 100 originaalillustratsiooniga võileivakarpi. Lisaks soojendasid härmas kulmudega üliõpilased siniseid näppe La Muu jäätisetehase komplekteerimissaalis ja hingasid maa õhku Põhjaka mõisas. Nii esitlebki üks tudengite meeskond reedel Põhjaka astelpajunapsu baari, mida saaks hõlpsalt kas või kesklinna garaaži kooperatiivi paigutada,” räägib Praks.
Lisaks sisearhitektuursele lahendusele töötasid kahe eriala tudengite meeskonnad läbi ka loodavate kontseptsioonide graafilise identiteedi.
Kursust juhendasid graafilise disaini osakonna õppejõud Jan Tomson ja sisearhitektuuri osakonna professor Hannes Praks.
Koostööprojektide avalik hindamine algab sisearhitekuuri osakonna Suur-Kloostri 11 hoovis, Tallinnas kell 12.00 ning sellele järgneb pidu algusega 16.00 ja näituse ning tudengite pop-up poe avamine kell 18.00. Hindamistele ja hoovipeole on oodatud kõik huvilised, kes tahavad aimu saada toitlustuse, kohvikute ja restoranide maailma erinevatest aspektidest, rajamisprintsiipidest ja identiteedi kujundamisest ning maitsta selle alaga kaasnevaid hõrgutisi ja tutvuda tudengite ideedega. Õhtusel näitusmüügil on võimalik osta sisearhitektuuri ja graafilise disaini tudengite kujundatud esemeid, teoseid või tellida endale uhiuus disainiime – puidust jalgratas. Kõik on lahkesti oodatud!
Reedese hoovipeo ja näitusmüügi kava
KOREA GRILL – Põhjala õlle marinaadis grillliha. Autorid Birgit Palk, Kadri Erdel ja Loore Sundja.
BURXI HOOV – Burger Boxi kvaliteedis burgerid. Autorid Maren Poel, Laura Herma ja Eva-Maria Truusalu.
TUUL – Mamo magusaleti assortii. Autorid Kersti Tumm, Henno Luts ja Andree Paat.
PAISUV PELMEEN – La Muu jääkambrist väljasulatatud kontseptsioon pelmeenide serveerimiseks. Autorid Laura Müürsepp ja Mark Kovalenko.
SINK ja NAPS – Põhjaka astelpajunapsud ja lihakäntsakad kanapuurides. Autorid Maria Muuk, Else Lagerspetz ja Kaarel Kuusk.
Lisaks on näitusmüügil väljas töid kõikidelt sisearhitektuuri kursustelt.
Lisateave
Solveig Jahnke
Kommunikatsioonijuht
solveig.jahnke@artun.ee
Tel 5626 4949
Professor Hannes Praks
Sisearhitektuuri osakond
hannes.praks@artun.ee
Jan Tomson
Graafilise disaini õppejõud
Graafilise disaini osakond
jan@jantomson.ee