Mart Talvari tööd Steinbesseri õhtusöökidel

Foto: Maya Matsuura

19. ja 20. septembril 2023 toimusid järjekordsed Steinbeisser’i korraldatud eksperimentaalse gastronoomia õhtusöögid Baselis, Šveitsis. Sellel aastal võttis oma kunstiga sellest osa ka EKA ehte- ja sepakunsti eriala vilistlane Mart Talvar. Eelnevalt on eestlastest Steinbeisseri projektiga koostööd teinud Nils Hint.

Mis juhtub, kui kunstnikud teevad kokkadega koostööd? Kui nad mõtlevad ümber tööriistad, millega me end toidame? Martin Kullik ja tema partner Jouw Wijnsma, loomingulise kollektiivi Steinbeisseri asutajad, on neid küsimusi uurinud alates 2012. aastast, mil nad tutvustasid oma kõige ebatavalisemat õhtusöögipeo kontseptsiooni – eksperimentaalne gastronoomia.

See algatus asub Amsterdamis ja on aktiivne kogu maailmas. Eksperimentaalne gastronoomia toob kokku tunnustatud kokad ja kunstnikud ainulaadseks kulinaarseks elamuseks. Toidud ja joogid on täielikult taimsed (vegan) ja hangitud kohalikelt mahe- ja biodünaamilistelt (Demeter) tootjatelt. Kunstnikud loovad söögiriistu ja nõud, mis tähistavad katsetamist ja uute toidu nautimise viiside otsimist. Õhtusöökidel esitletakse kaasaegset kööki kõrgeimal tasemel, ühendades disaini, gastronoomia ja looduse.

Fotod:

Maya Matsuura steinbeisser.org’ile

Christian Maison des Chefs’ist

steinbeisser_079
Steinbeisser
Fotod: Maya Matsuura, Christian
Jaga sõpradega:

Postitas Andres Lõo
Viimati muudetud