Kunstiakadeemia nädalakiri nr 62


Uudised

Kuumaks läheb! Kunstiakadeemia tudengid pääsesid jälle finaaltulle. Lisagem hagu!

KIK-i korraldatavale energia- ja ressursisäästukonkursile Negavatt valis hindamiskomisjon välja 8 ideed, mis jätkavad võistlemist ideede elluviimiseks mõeldud 10 000 euro nimel. Lisaks neile on alates 11. märtsist avatud rahvahääletus, mille tulemusena selguvad veel kaks projekti, mis jätkavad võistlemist järgmises etapis.

Hindamiskomisjoni häältega said finaali ideed Hugo Treffneri Gümnaasiumist, Eesti Kunstiakadeemiast, Tartu Ülikoolist, Tallinna Ülikoolist, Tallinna Teeninduskoolist, Tallinna Tehnikakõrgkoolist ning Eesti Maaülikoolist.

Rahvahääletusele pandi hindamiskomisjoni valikul veel kuus ideed. Kahele vakantsele kohale finaalis kandideerivad projektid Eesti Kunstiakadeemiast, Tartu Ülikoolist, TTÜ Tartu Kolledžist ning 2 projekti Tallinna Tehnikaülikoolist. Lisaks üks idee Euroakadeemia, Tallinna Ülikooli ning Tartu Ülikooli tudengite ühiselt meeskonnalt. Oma lemmikut saab valida Negavati Facebooki lehel, vajutades eelistatud projektile like. Hääletus kestab kuni 15. märtsini.

Teises voorus ootab tudengeid ees ideede edasiarendamine koostöös mentorite ja partneritega ning vajadusel täiendavate partnerite leidmine. Maikuuks arendatakse parimatest ideealgatustest välja reaalselt elluviidavad projektid. Lõplikud võitjad selguvad mai lõpus toimuval finaalüritusel.

Energia- ja ressursisäästukonkursile Negavatt laekus sel aastal 15 koolist 47 ideed. Konkursi auhinnafond on 45 000 eurot ning seda rahastatakse KIK-i keskkonnaprogrammist.

Finalistid

Festera (Hugo Treffneri Gümnaasium)


Don’t waste food, box it! (Eesti Kunstiakadeemia)


PõhuNõu (Tallinna Tehnikakõrgkool, Tallinna Ülikool)


Puuviljakott võtmehoidjaks (Tartu Ülikool)


Paberivaba lõputöö (Tallinna Ülikool)


Käärinud mahlast veiniäädikas (Tallinna Teeninduskool)


Pargi ratas! (Tallinna Tehnikakõrgkool)


Plastmassi ümbertöötlus hariduse edendamise eesmärgil (Eesti Maaülikool)

Rahvahääletusel


Renditopsi süsteem (Tallinna Tehnikaülikool)


EKA ladu (Eesti Kunstiakadeemia)


Smuutila (Tartu Ülikool)


RePaper (Tallinna Tehnikaülikool)


Moodne riidevahetus (TTÜ Tartu Kolledž)


Dormat (Euroakadeemia, Tallinna Ülikool, Tartu Ülikool)

Konkurssi Negavatt toetavad Paulig Coffee Estonia, Empower 4Wind , Eesti Pandipakend, Pärnu Vesi, Keila Vesi, Emajõe Veevärk, Club-Mate Eesti ja Good Mood Food.

Negavatt on SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) ja Keskkonnaministeeriumi koostöös sündinud konkurss, mille eesmärk on tõsta energia- ja ressursialast teadlikkust ning innustada tudengeid välja pakkuma lahendusi, mis aitavad ülikoolides ressursse säästa. Ideeks võib olla nii toode, teenus, tehnoloogiline lahendus, meetod kui ka kampaania, mis muudab mõtteviisi ja seeläbi ka käitumist. Konkursi koduleht www.negavatt.ee.

**Rahvusringhäälingu uudistemaja Felix Moori teemalise kunstikonkursi võitis Mare Mikofi ja EKA õppejõud Aleksander Jakovlevi töö pealkirjaga "MO:RF"

Eesti Rahvusringhääling kutsus ringhäälingu 90. aastapäeval osalema kunstikonkursil "Eesti Rahvusringhäälingu F. R. Kreutzwaldi 14 hoone välisruumi kunstikonkurss", et leida sobivaim Felix Mooriga seotud kunstiteose ideelahendus. Võitjaks osutus töö pealkirjaga "MO:RF", mille esitasid Mare Mikof ja Aleksander Jakovlev. Žürii leidis, et kavandi ideeline ja vormiline lahendus on omanäoline ja tunnustas esitajate kontseptuaalse idee selgust. Kavandi kunstiline tase lõi eelduse, et ka lõpptöö teostatakse professionaalselt. Kavandi esteetika sobib hästi uudistemaja igapäevase sisuga ning iseloomustab hästi raadioreporter Felix Moori.

I koht – preemia väärtuses 1000 eurot

Loe lähemalt
MO:RF
MO:RF
Head maailma TOP 200 kunsti- ja disainiakadeemikud!

Käimas on postkaartide saatmise kampaania, millega kutsume kõiki Eesti Kunstiakadeemia tudengeid, töötajaid ja tunniandjaid läkitama oma sõpradele, endistele õpetajatele, kursuse- ja klassikaaslastele, sugulastele ning tuttavatele iksiklikke postkaarte ja teavitama neid lähenevast Avatud uste päevast (23.03.2017). Majadesse paigutatud postkastide juures on saadaval suur valik erinevaid EKA-s kujundatud postkaarte, samuti on laudadel gümnaasiumide, kutsekoolide, huvikoolide ja ülikoolide aadresside nimekirjad. Miks mitte saata mõni kaart ka tundmatule kunstiõpetajale, kunstiajaloo õpetajale, 11b või 12a klassijuhatajale või huvijuhile!

Kutsun teid kõiki üles postkaarte kirjutama ja selleks, et teid veel aktiviseerida, kuulutan siinkohal taaskord välja majadevahelise võistluse! Just nii.

Võistluse lõpuks, ca 20. märtsiks kõige enam postkaarte kogunud maja asukad saavad preemia. Et aga asukaid on majades eri hulk, tuleb väiksematel kõvasti rohkem pingutada. Nagu päris elus. Sedavõrd magusam on aga preemia.

Postkaardid asuvad Estonia pst 7, Lembitu 12, Suur-Kloostri 11 kompleksi ja Pikk 20 hoonete fuajeedes või osakonna käidavaimas koridoris. Valikus on EKA-s toodetud postkaardid, kuid saata võib ka oma kujundatud versioone. Lisaks postkaardile on ka saatmine tasuta, EKA paneb margid peale! Valmiskirjutatud postkaardid tuleb panna märgistatud postkastidesse hiljemalt 20. märtsiks.

Avatud uste päevale on lisaks sisseastujatele oodatud ka kõik teised huvilised, kes Eesti Kunstiakadeemiast suurt ei tea. Tahame anda võimaluse ka neil teada saada, millega siin tegeletakse. Seega, kutsuda võib ka neid, kel pole plaanis siia õppima tulla.

Head majadevahelisepostkaardisaatmisevõistlusetuhinat!


Veneetsia biennaali Eesti paviljoni praktikandid on valitud

Kaasaegse Kunsti Eesti Keskus korraldab kolmandat korda Eesti praktikantide saatmist Veneetsia biennaali Eesti paviljoni. Praktikandi ülesanne on valvata ja hoida korras Eesti paviljoni, tutvustada näitust, Eesti kunsti ja Eestit. Praktikandil on võimalus kahe kuu jooksul elada Veneetsias ja külastada kõiki Veneetsia biennaali sündmuseid.

Selle aasta alguses välja kuulutatud konkurss oli erakordselt osavõturohke, kokku laekus 30 avaldust. Välja valiti 11 praktikanti: Einike Leppik, Maarja Jullinen, Kadi-Maarja Võsu, Aap Kirsel, Mari-Liis Vanem, Saskia Epp Lõhmus, Liisa Rõžikova, Carol Piibur, Tauri Västrik, Darja Jefimova ja Lill Volmer. Lisaks ühineb praktikantidega Ott Karulin. Tudengid õpivad Eesti Kunstiakadeemias, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias, Tartu Kõrgemas Kunstikoolis ja Strasbourgi ülikoolis.

Sel aastal esindab Eestit Veneetsia biennaalil kunstnik Katja Novitskova Kati Ilvese kureeritud näituseprojektiga "Kui sa vaid näeksid, mida ma su silmadega olen näinud". KKEK korraldab Eesti paviljoni aastast 1999. Eesti osaleb biennaalil oma paviljoniga aastast 1997. Veneetsia biennaal on suurim ja olulisim rahvusvaheline kunstinäitus.
Infotunnis osalenud praktikandid (vasakult): Lill Volmer, Saskia Epp Lõhmus, Darja Jefimova, Mari-Liis Vanem, Einike Leppik, Carol Piibur, Tauri Västrik, Liisa Rõžikova ja Aap Kirsel (viimased kaks Skype'is) poseerivad Katja Novitskova ja Kati Ilvese fotodega
Infotunnis osalenud praktikandid (vasakult): Lill Volmer, Saskia Epp Lõhmus, Darja Jefimova, Mari-Liis Vanem, Einike Leppik, Carol Piibur, Tauri Västrik, Liisa Rõžikova ja Aap Kirsel (viimased kaks Skype'is) poseerivad Katja Novitskova ja Kati Ilvese fotodega
EKA ootab rahvusvahelistele õppekavadele uute tudengite avaldusi 3. maini. NB! Eesti tudengid - ka teile on seekord sama tähtaeg, mis välistudengitele!

Õpe toimub vene (BA) ja/või inglise keeles (MA/PhD):

Bakalaureuseõpe

Media Graphics RUS

Design & Crafts (including Jewellery and Blacksmithing, Textile Design, Ceramics, Fashion Design, Glass Art and Design, Leather Art and Design)

Interior Architecture

Interaction Design

Urban Studies

Design & Engineering

Literature, Visual Culture and Film Studies

Doktoriõpe

Architecture and Urban Planning

Art and Design

Loe lähemalt ja esita avaldus www.artun.ee

Küsimustega kirjuta admissions@artun.ee inglise keeles või vastuvott@artun.ee


Moeosakonna tudeng Kätlin Haak oli Eesti Laulu võiduloo kleidi autor


Avatud loengud, vestlused, seminarid, konverentsid

14.03. kl 15.30 Disainiteaduskond, ruum 440A

Ragne Kikas for Yohij Yamamoto

14.märtsil tuleb Moeosakonda külla erakordne Ragne Kikas, kelle andekus ja erakordne pühendumine oma tööle on viinud ta omanimelise subline´i loomiseni Yohij Yamamoto moemajas. Vestleme Ragne tööst, motivatsioonist ja teekonnast algusega kell 15:30 ruumis 440A.

Vaata stiili

Fashion Department will host the talented designer Ragne Kikas in the upcoming week to celebrate and talk about her own subline for Yohij Yamamoto. Get set to hear her journey on 14th of March at 15:30 in room 440A.

See the style

Sign up in Facebook


16.03 kl 18 Kanuti Gildi SAAL

Jose Sanchez

Architectures for the Commons

16. märtsil kell 18 esineb Kanuti Gildi Saalis EKA arhitektuuriteaduskonna kutsel avatud loengute sarja raames arhitekt Jose Sanchez, kes rakendab oma arhitektioskusi nii füüsiliste kui virtuaalsete mänguvahendite ja -keskkondade ehitamiseks. Kuulama on oodatud kõik arhitektuuri- ja disainitudengid, professionaalid ning lihtsalt huvilised; loeng on tasuta ja inglise keeles.
block'hood. still from videogame
block'hood. still from videogame
Prof. Krista Kodrese juhitav uurimisrühm „Kunsti ajaloostades“ jätkab seminaride seeriaga „(Kunsti)ajalooloome. Ümberkirjutamise küsimusi”

Teine seminar kannab nime „Kirjandusajaloo perspektiiv”, esinejaks prof. Tiina Kirss (Tartu Ülikool). Seminar toimub 17. märtsil 2017 kl 15.00 EKA kunstiteaduse ja visuaalkultuuri instituudis (Suur-Kloostri 11, ruumid 103–104).

Registreerimine ja lisainfo

29.03.17 kell 11.00 - 14.00

Seminar “Teadlastelt elektroonikatööstusele”

Tartu Observatoorium, Tõravere

Teadus- ja arendusasutuste koostöövõrgustik ADAPTER kutsub Teid osalema seminarile, kus teemaks on erinevad praktilised arendusvõimalused, mida ADAPTERis osalevad asutused pakuvad Eesti elektroonika valdkonna ettevõtetele.

EKAt esindavad Aivar Habakukk ja Hannes Lung teemaga- Tootearenduse olulisus suurettevõttes, Electrolux näitel.

Lisainfo ja registreerimine kuni 27.03.17


EKA õppejõud Raivo Kelomees osaleb ettekandega assotsiatsiooni Digital Humanities in the Nordic Countries (DHN) konverentsil, Göteborgi ülikoolis 14–16 märtsil Vaata lähemalt

EKA tudengid Mari-Leen Üksküla, Merle Luhaäär, Katrin Enni, Johannes Luik, Aivar Tõnso osalevad videodega festivalil Videoformes 2017, Clermont-Ferrand, Prantsusmaa. Programmi on kureerinud Raivo Kelomees. Videod on valminud kursuse Videokunsti eksperimentaalkursus raames. Vaata lähemalt

Kino

Kinoliit Kutsub:

FilmiTeisipäevad: Priit Pärna retrospektiiv

Viimane seanss 14.03!

Kinomajas taaselustuvad FilmiTeisipäevad! Alates 21. veebruarist hakatakse näitama teisipäeviti temaatilisi linastussarju, mis annavad ülevaate mõne kodumaise filmitegija loomingust. Programmi valitud eesti filmi suurkuju(de)le pühendatakse 4 seanssi / 4 teisipäeva, mille käigus näidatakse asjatundjate kureeritud filmivalikut liidu kinosaalis. Seansile järgneb modereeritud vestlus filmikunstnikuga.

Piletid: 4€ / BFM ja EKA 2€ / Kinoliidu liikmetele tasuta

Saadaval tund enne algust kohapeal

Linastused toimuvad Eesti Kinoliidu saalis aadressil Uus tänav 3 (Sinilinnuga samas majas).


EKA animatsiooni eriala tudengi Heta Jäälinoja magistrifilm valiti koduriigis Tampere filmifestivalil parimaks! Onneksi olkoon!

Penelope ärkab. Keegi on ukse taga. Aga kõik on segamini.
Heta Jäälinoja " Penelope" - Tampere filmifestivali peaauhind!
Heta Jäälinoja " Penelope" - Tampere filmifestivali peaauhind!
Vaata treilerit
Heta Jäälinoja tänukõnelemas
Heta Jäälinoja tänukõnelemas
Näitused

"Operatiivarhiiv" toob Veneetsia arhitektuuribiennaali lõpuks ometi kodupublikuni

Tallinnas Disaini- ja Arhitektuurigaleriis (Pärnu mnt 6) avati 10. märtsil rändnäitus "Balti Paviljon: Operatiivarhiiv", mis on kontsentraat Eesti, Läti ja Leedu rohkelt rahvusvahelist tähelepanu äratanud ühisest ekspositsioonist 2016. aasta Veneetsia arhitektuuribiennaalil.

"Operatiivarhiiv" toob koju kätte Veneetsias näitusel eksponeeritud Eestist pärit teoste paremiku ja avab veidi näituse konteksti. Näitus jääb Tallinnas avatuks 19. märtsini.

Tallinna-rändnäitusel saab näha peamiselt just Eesti autorite ja kollektiivide teoseid, sh Anu Vahtra (koos Ralf Lõokese, Maarja Kase ja Neeme Külmaga), Leonhard Lapin, Tõnis Vint, Ivar Veermäe, 3+1 Arhitektid, Arhitektuuribüroo Pluss, Maros Krivy ja Agata Marzecova, KTA Arhitektid, Laura Linsi ja Roland Reemaa.

19. märtsil kell 14:00 toimub Tallinna-näitusel ekskursioon projekti Eesti-poolse kuraatori, arhitekt Johan Tali juhtimisel. Vastates küsimusele, et mis Veneetsia ekspositsiooni juures kõige paremini õnnestus, ütleb hektel Eesti Kunstiakadeemias doktorantuuris õppiv ja arhitektina tegutsev Tali, et tegelikult võib kogu projekti kompromissitut elluviimist pidada üheks suureks õnnestumiseks: "Võtsime suurel hulgal riske ja jäiki seisukohti, et saavutada kvaliteet ja mul on tõsiselt hea meel, et võitsime kolme riigi, Veneetsia kogukonna ning kaasamõtlejate usalduse. Pidasime algusest peale oluliseks, et Balti Paviljon oleks aktsioon, mis provotseerib ja esitab väljakutse, ega ei proovi olla turvaline ja etteaimatav."


EKA doktorandi kunstnike duo Varvara & Mar osalevad Stockholmi iseseisval kunstimessil SUPERMARKET 2017 23.-26. märts. Varvara & Mar on esindatud Sant Marc galerii poolt.

Kunstimess SUPERMARKET toimub juba 12-ndat korda ja on üks rahvusvahelisemaid kunstimesse Skandinaavias. Stockholmis on kohal 74 kunstnike poolt rajatud organisatsiooni ja galeriid 45-st erinevast linnast.

Kunstimessi pressiteate leab siit

Varvara & Mar

http://var-mar.info

Angela Soop „Diem perdidi”

Tartu Kunstimaja

02.04.2017

Angela Soop seob näitusel kanga ja maalingu ühtseks monumentaalgalerii ruumi parameetritest inspireeritud installatsiooniks, mille keskseks teemaks on turvatunne. „Kaitstuse vajalikkust tajutakse teravalt hirmu lähenedes. Viibides väljas on vahest vähem hirmus, kuid väljast vaadates pole näha, mis toimub sees. Selleks, et näha ja teada, tuleb siseneda. Sees olles on olukord loomulikult sama. Erinevus seisneb mõõtkavas: piiratud ja piiramatu.”

Angela Soop (snd 1970) on õppinud Academia Non-Gratas, saanud maalikunsti bakalaureuse Eesti Kunstiakadeemias ning on samas kaitsmas magistri kraadi. Angela Soop on esinenud isiknäitustega nii Tallinnas, Pärnus, Haapsalus kui ka Tartus. Maalikunsti kõrval on ta ka aktiivne ja tunnustatud joonistaja.

OGH "Zones of Indistinction" / "Eristamatuse alad"

EKA Galeriis, Vabaduse Väljak 6/8, sissepääs Tallinna Kunstihoone sisehoovist.

Galerii on avatud T–L, 12–18.

1.04.2017

OGH on Paige Früchtnicht ja Greg Ponchak

Vano Allsalu “Kogu”

Vabaduse galeriis

29.03.2017

Eesti Kunstnike Liidu XVII ülevaatenäitus “Elust maal”

Tallinna Kunstihoones

16.04.2017

"Schmuck 2017"

noorte tarbekunstnike näitus "Talente 2017"

Eesti Kunstiakadeemia ehtekunsti eriala magistrandid Hanna-Maria Vanaküla ja Merlin Meremaa

Müncheni Handwerksmesse messihallis

14.03.2017

EKA NAHK 100

köitekunsti ekspositsioon "Põrgu"

Viru keskuse Rahva Raamat

1.04.2017

EKANAHK100

Erilisemad näited EKA Nahakunsti osakonna tudengite viimase viie aasta loomingust

Tallinna Kaubamaja vaateakendel

19.04.2017

Vaata intervjuud professor Lennart Männiga

Tiina Sarapu maaeluteemaline näitus “Pikk põld”

Eesti Põllumajandusmuuseumis

Pargi 4, Ülenurme, Tartumaa

www.epm.ee

Näituse kuraator Reeli Kõiv

19. 08.2017 T–P 10–18

EKA Avatud Akadeemia Eelakadeemia

SiSSEJUHATUSE MOEKAUPADE SISSEOSTU JA JAEMÜÜGI JUHTIMISSE/INTRODUCTION TO FASHION BUYING AND RETAIL MANAGEMENT

18.04 – 26.04.17

Õppeaine sisaldab moekaupade sisseostmise ja jaemüügi põhimõtteid, nii suurte kui väikeste jaemüüjate, füüsilise poe kui e-poe keskkonda. Loengutes õpitakse avastama uusi ja ka traditsioonilise moe jaemüügi vorme. KURSUS ON INGLISE KEELES/ THE COURSE IS IN ENGLISH

Juhendaja/Lecturer: Miguel Martins, University for Creative Arts. Miguel Martins leads BA (Hons) Fashion Buying Retail Management course at UCA Rochester, where he teaches retailing, marketing and strategy. SIIT

Info ja registreerimine/info and registration: pirje.kovatomas@artun.ee'>http://www.uca.ac.uk/staff-profiles/miguel-martins/

Maht: 3 EAP, 24 kontakttundi

Volume of the course: 3 ECTS, 24 contact hours

Hind: 180 eurot

Price: 180 euros

Registreerumine vormi kaudu/ registration via form SIIT

Info ja registreerimine/info and registration: pirje.kovatomas@artun.eehttp:/// +372 626 7327


INTENSIIVKURSUSED 2017 KEVAD

Avatud akadeemia intensiivkursuste eesmärk on toetada Eesti Kunstiakadeemiasse sisseastujaid. Lühikursused annavad sissejuhatuse põhiteadmistesse ja leiavad aset aprillis-mais ning vahetult enne sisseastumiseksameid. Kõik meie kursuste juhendajad on EKA vilistlased või õppejõud ja kõik kursused lõppevad hindamisega.

APRILL

Disaini eelakadeemia erialamoodulid

8 akadeemilist tundi, L kl 10.00-17.00

· TEKSTIIL 01.04.2017

· KERAAMIKA 08.04.2017

· NAHAKUNST, AKSESSUAARI- JA KÖITEDISAIN 22.04.2017

· TOOTEDISAIN 29.04.2017,

· KLAASIKUNST JA -DISAIN 06.05.2017

· GRAAFILINE DISAIN 13.05.2017

· MOOD 20.05.2017

· EHTE- JA SEPAKUNST 27.05.2017

HIND: 40 eurot kord, alla 21-aastastele 24 eurot kord

Joonistamine algajale

20 akadeemilist tundi – õppejõud Ann Pajuväli

4.04.-2.05.2017 T ja N kl 17.30-19.00 (viimasel korral kl 17.30-20.40)

HIND: 100 eurot, alla 21-aastastele 60 eurot

Joonistamine edasijõudnule

20 akadeemilist tundi – õppejõud Ann Pajuväli

4.04-2.05.2017 T ja N kl 19.10-20.40 (viimasel korral kl 17.30-20.40)

HIND: 100 eurot, alla 21-aastastele 60 eurot

JUUNI

Disaini intensiivkursus sisseastujale

20 akadeemilist tundi – õppejõud Merike Rehepapp jt

12.-16.06.2017 E-R kl 17.30-20.40

HIND: 100 eurot, alla 21-aastastele 60 eurot

Portfoolio intensiivkursus

2 akadeemilist tundi – õppejõud Carl-Robert Kagge

9.06.2017 kl 17.30-19

HIND: 20 eurot, alla 21-aastasele 10 eurot

Kunstiprojekt sisseastujale

20 akadeemilist tundi – õppejõud Holger Loodus

12.-16.06.2017 E-R kl 17.30-20.40

HIND: 100 eurot, alla 21-aastastele 60 eurot

KURSUSTELE REGISTREERUMINE

Registreeruda saab telefoni teel, Avatud Akadeemia büroos kohapeal, e-mailitsi piret.frosch@artun.ee / 6 26 7326 või registreerimisvormi kaudu SIIN


Intervjuu

Sille Pihlak on Uudisplussi Nutikas

NELJAPÄEVAL 16. märtsil kell 13.10 osaleb Uudispluss rubriigis Nutikas EKA doktorant, õppejõud, Noore Arhitekti preemia nominent Sille Pihlak. Juttu tuleb üli- ja kõrgkoolide koostööst ettevõtetega, seekord siis EKA projektist, mis üritab puidu arendamisel palju osapooli kokku tuua koostööd tegema.Loe lähemalt

EKA animatsioonimagistrant Terje Henk usutles animatsiooniõppejõudu Pedro Serrazinat ruumiküsimustes

Pedro Zerrazina on animatsiooniõppejõud Lusofona Ülikoolis, Lissabonis. Parasjagu töötab ta oma doktorikraadi kallal "The Creation and Use of Animated Space in Animation". Terje Henk sooritab EKA-s oma magistritööd "Animatsioon väljaspool kinoruumi". Räägitigi ruumist ja animatsioonist. Loe Müürilehest
Screen shot from Pedro Serrazina sand animation
Screen shot from Pedro Serrazina sand animation
Stipendiumiuudised

"Kristjan Jaagu kraadiõpe välismaal“ stipendiumikonkurss on avatud kõigile, kes alustavad või jätkavad magistri- või doktoriõppe tasemel õpinguid tunnustatud välisülikooli juures ning on valmis pärast lõpetamist asuma tööle vastavalt magistri- või doktorikraadi nõudval ametikohal Eestis.

Välismaal võib õppida nii täis- kui osaajaga õppes. Stipendiumitaotlusi võetakse vastu üks kord aastas. Järgmine taotlustähtaeg on 1. aprill 2017.

Kristjan Jaagu kraadiõppe kontaktisikuks sihtasutuses Archimedes on Eliisa Sokk (e-mail: eliisa.sokk@archimedes.ee, tel. 6 979 227).

NB! „Kristjan Jaagu kraadiõpe välismaal“ stipendiumiga kaasneb Eestisse tööleasumise kohustus ja selle täitmine. Täpsem info: http://haridus.archimedes.ee/kristjan-jaagu-kraadiope-valismaal

Solveig Jahnke
Kommunikatsioonijuht/Head of Communications
solveig.jahnke@artun.ee
Tel +372 6267 111
Mob +372 5626 4949
www.artun.ee
Eesti Kunstiakadeemia